ENG
3.2.2023.

Šetnja Dioklecijanovim gradom

Dana 3. 2. 2023. učenici trećeg razreda zaputili su se na izlet u jedan od najljepših gradova Dalmacije - Split. Dobru atmosferu iz autobusa prenijeli smo i na splitsku Rivu gdje smo uživali u šetnji i prelijepom zalasku sunca dok smo čekali početak kazališne predstave.
Bilo je zadovoljstvo upijati ljepotu grada koji je utemeljen kao grčka kolonija imena Aspálathos u 3. ili 2. stoljeću pr. Kr. na obalama tadašnje ilirske Dalmacije. Grad kasnije postaje rezidencija rimskog cara Dioklecijana te je po njegovu nalogu izgrađena čuvena Dioklecijanova palača.
Danas je Split smješten na jadranskoj obali u srednjoj Dalmaciji na splitskom poluotoku koji godišnje posjeti mnoštvo turista uživajući u ljepoti prirode, grada i brojnih znamenitosti.
Nakon obilaska splitskih znamenitosti, pogledali smo Čehovljevu predstavu "Tri sestre "u režiji Nenni Delmestre i u dramaturškoj obradi Elvisa Bošnjaka na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split. Tri sestre Irena, Olga i Maša dočarale su priču punu drame, ljubavnih i tužnih osjećaja te su svojom izvedbom oduševile publiku. Nakon predstave, u kasnim večernjim satima, autobusi su krenuli natrag za Mostar, a učenici su razmjenjivali iskustva i doživljaje sa izleta. Predstava je ostavila snažan dojam kako na učenike tako i na profesore. Sama priča, gluma te glazbeni i vizualni efekti na pozornici bili su odlični pa ne čudi što učenici priželjkuju još sličnih izleta u skoroj budućnosti.
Powered by
ITO