ENG
28.2.2024.

Posjet zajednici Cenacolo

Dana 28. veljače 2024. učenici II. razreda posjetili su zajednicu Cenacolo te organizaciju Marijini obroci u Međugorju.
U zajednici Cenacolo upoznali su se s prvim počecima i nastankom zajednice pogledavši kratki film, a zatim su poslušali svjedočanstva Antonija, Ane, Lee i Igora koji već duže vrijeme borave u zajednici.
Cenacolo je prva bratovština koja je otvorena izvan Italije. Od skromnih početaka i puno nesigurnosti, uzrokovanih ratnim zbivanjima ranih devedesetih, uz puno mukotrpna rada i odricanja, zahvaljujući providnosti, danas je Polje Života prekrasno mjesto u kojem živi osamdesetak ljudi iz cijeloga svijeta. Oni pod zaštitom Gospe pronalaze svoj put i smisao života. Od poslova se bave zidarstvom, imaju svoju stolariju, obrađuju kamen te rade mnoge druge poslove.
Nakon kratkog odmora za ručak učenici su posjetili organizaciju Mary's meals (Marijini obroci) koja osigurava školske obroke koji mijenjaju živote djece u nekim od najsiromašnijih država svijeta. Tu su učenici imali priliku kušati kašu koja dovodi gladnu djecu u učionice, gdje mogu steći obrazovanje i bolje mogućnosti za budućnost. Marijini obroci omogućuju gladnoj djeci da dođu u školu te im pruže potrebnu energiju za koncentraciju i sudjelovanje u nastavi. Poslužuju obroke za 2.429.182 djece svakog školskog dana. Zahvaljujemo svima na srdačnom dočeku i susretima koji su ostavili dubok dojam na sve nas.
Powered by
ITO