ENG
21.2.2023.

Kad je bal, nek' je maskenbal

Naši đaci „rasturaju“ u svemu čega se dotaknu. Kada rade, onda marljivo rade, a kad je bal, onda je maskenbal. Bogatstvo kreativnosti, mašte i entuzijazma pokazali su i ove godine na karnevalu koji je organiziran na pokladni utorak 21. veljače 2023. Karneval je protekao u znaku "Prosvjednika i političkog vrha", "Lepe Brene", „Rihanne“ i drugih u kojima su naši učenici pronašli karnevalsko nadahnuće.
Maskenbal je, kako to i nalaže tradicija, započeo predstavljanjem razreda. Bili su maštoviti, dali su sve od sebe i izvrsno se pripremili, maskirali i odglumili. Zaista su nas ugodno iznenadili svojom kreativnošću. Zabavili su sve svojim točkama kojim su nas odveli na selo, u Zavod za zapošljavanje, dvadesete i osamdesete godine, podsjetili na neke slavne pjesme i izvođače, ali i izrazili svoj "bunt" zbog određenih društvenih pitanja, a upravo je IV. b, koji je na satiričan način rekreirao politički vrh i prosvjednike, odnio i pobjedu u konkurenciji zajedničke maske. Odlično su odradili posao, a da ih je snimila neka televizijska kuća, sigurno bi bili udarna vijest. Drugo mjesto osvojio je I. d izvedbom "Pogreb kune", a treće IV. a izvedbom "Starački dom generacije Zed".
Pobjedu je u natjecanju pojedinačnih maski osvojio Leon Lasić (II. b) oponašajući Lepu Brenu. Profesore je vratio u njihovu mladost i čuveni Brenin pad na mostarskom koncertu iz 1983.
Ideja je pola posla, a genijalnu ideju učenici su imali organiziravši natjecanje "Krafnalik" u kojem su se natjecali tko će najbrže pojesti krafnu bez uporabe ruku.
Uvijek jedan neozbiljniji dan unese olakšanje u prilično ujednačene školske dane. Učenici su bili zahvalni i svojim profesorima koji su im pomogli u organiziranju maškara. Jedni drugima priuštili su dan koji će vjerojatno svima ostati u sjećanju.
Piše: Marta Raguž, III. b
Više slika pogledajte u našoj galeriji!
Powered by
ITO