ENG
27.3.2024.

Interdisciplinarni pristup učenju

Učenici trećeg razreda izborne nastave biologije i povijesti održali su impresivnu prezentaciju o radioaktivnosti, spajajući znanja iz oba predmeta. Pod mentorstvom profesorica Ines Markotić i Danijele Martinac, 27. ožujka prikazali su zanimljive aspekte ove teme.
Jedan od ključnih elemenata prezentacije bio je prikaz vremenske lente radioaktivnosti, pružajući uvid u njezin razvoj kroz povijest. Učenici su također izradili plakat s QR kodom koji vodi na širok izbor filmova i knjiga povezanih s radioaktivnošću, omogućujući dodatno istraživanje i učenje izvan učionice.
Poseban vizualni prikaz bio je maketa nuklearne eksplozije, fokusirana na događaj u Hirošimi, koja je pružila uvid u opasnosti i posljedice nuklearne energije. Kroz ovakav konkretan prikaz, učenici su mogli bolje razumjeti kompleksnost ovog fenomena.
Tema je završena kvizom u kojem su sudjelovali učenici i profesori. Sami kviz bio je izazovan i uzbudljiv te je zasigurno produbio znanje učenika o radioaktivnosti i potaknuo njihovu interakciju i suradnju.
Ova prezentacija ne samo da je obogatila znanje učenika, već je potaknula i kritičko razmišljanje i interakciju između različitih disciplina, naglašavajući važnost interdisciplinarnog pristupa u obrazovanju.
Powered by
ITO