Najava događaja

 

Dramska sekcija Gimnazije pod vodstvom profesorice Dragice Kolobarić  nastavila je s obnavljanjem svojih starih i nagrađivanih uspješnica. U prošloj školskoj godini na red je došla komedija s pjevanjem Na sunčanoj strani ulice koja se trebala izvesti na proljeće, ali je zbog poznatih izvanrednih okolnosti izvedba odgođena za početak ove školske godine. Od 1. rujna u zasluženu mirovinu odlazi profesorica Dragica Kolobarić i s ovom  predstavom oprašta se od Dramske sekcije Gimnazije koju je osnovala te s ljubavlju uspješno vodila puna dva desetljeća. 

Kao gimnazijalac, autor ovoga teksta Ivan Šunjić napravio je svojevrsni hommage klasičnim mjuziklima i dijelu svoje omiljene glazbene literature – standardima iz „velike američke pjesmarice“ i jazzu. Stoga se može reći da jedna od glavnih uloga u ovoj predstavi pripada upravo glazbi. Mjuzikalskim referencama i asocijacijama priziva se – katkad nužan, ali nepragmatičan, naivan, ali i moćan – bijeg od svakodnevice i mehanizam lakog razrješenja onih svakodnevnih, pa i prijelomnih problema i sukoba.

Tina Laco, nekadašnja članica Sekcije, a sada stalna gošća, svojom je redateljskom vizijom uspjela precizirati vodviljske elemente, naglasiti parodičnost i suptilni humor ovog ironičnog i toplog glazbeno-scenskog komada.

 

Vodstvo Dramske sekcije: Dragica Kolobarić, prof.

Režija: dr. sc. Tina Laco

Klavir/korepeticija: Anja Krtalić

Scenografija: zajednička

Kostimografija: zajednička

Koreografija: Martina Pandža

Oblikovatelj svjetla: Anteo Vrdoljak

 

ULOGE

Ela: Karla Knezović

Maja: Ema Tadić

Sofija: Klara Krtalić

Viki: Marta Naletilić

Baka Lili: Edita Pehar

Pierre Kamensky: Ivan Prskalo

Albert: Josip Drinovac

Socijalna radnica: Ivona Ramljak

Djed Pero: Ivan Obradović

Plesačice: Martina Pandža, Katarina Barbarić i Marija Marta Milićević

 

 

Premijera: 10. rujna 2020. u 18.30 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar

Repriza: 11. rujna 2020. u 18.30 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar

Zbog širenja zaraze koronavirusom predstava će biti prikazana uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi i ne će biti otvorena za javnost, nego je namijenjena našim prvašićima kao dobrodošlica u novu školsku godinu. Svi ostali predstavu će moći pogledati na internetskoj stranici Gimnazije fra Grge Martića Mostar.    

Comments are closed.