Antoni Udundžić-stipendija za cjelokupan studij u Njemačkoj

Drugu godinu zaredom možemo se pohvaliti još jednom prestižnom stipendijom. Prošle godine naš učenik Viktor Smoljan, a ove godine, učenik 4.a razreda Antonio Udundžić. Nakon uspješno završenog DSD programa koji se provodi u našoj gimnaziji pod vodstvom profesorice Antonije Ćavar, dobio je DAAD stipendiju za cjelokupan studij u Njemačkoj.
DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) najveća je svjetska organizacija za financiranje međunarodne razmjene studenata i znanstvenika. Za DAAD stipendiju mogu aplicirati maturanti DSD gimnazija u Bosni u Hercegovini među kojima je i naša škola. Otkako je osnovana 1925. godine, oko dva milijuna stipendista u Njemačkoj i inozemstvu financirano je od DAAD sredstava. Članovi udruge gotovo su sva njemačka visoka učilišta i studentska tijela. Sjedište ove organizacije nalazi se u Bonnu, a s Bosnom i Hercegovinom ima dugogodišnje partnerstvo.
Ove se godine  prijavilo 10 maturanata iz cijele BiH, a samo je troje  dobilo stipendiju.  Antonio je imao sreću, i znanje, da je jedan od  odabranih učenika  kojima će se omogućiti potpuno financirano studiranje u Njemačkoj. Antonio planira upisati medicinski fakultet Charité u Berlinu. Jako smo ponosni na našega maturanta i želimo mu svu sreću u nastavku školovanja
Comments are closed.