Hour of code

Sat kodiranja “Hour of code” globalna je edukativna akcija namjenjena stjecanju prvih programskih iskustava, a pokrenuta s ciljem demistifikacije informatike i kodiranja te motiviranja učenika da razmotre karijeru u IT industriji.
Na satu kodiranja učenici uče kroz interaktivne tutorije. Tutorijali su izrađeni na primjerima popularnih igrica: Angry Birds, Minecraft, Elsa i Ana, Frozen isl. osmišljeni da prethodno znanje nije potrebno. Ako mladi dovoljno rano nauče programirati, imat će osnovu za uspjeh u bilo kojem zanimanju u 21.stoljeću.
Naša škola već tri godine zaredom sudjeluje u ovoj akciji. Tjedan informatičke edukacije organizira se svake godine u prosincu, kada je rođena Grace Murray Hopper, začetnica informatike i zaslužna za izraz “bug”.
Prošle godine je programiralo 100 000 mladih. I u našoj školi je održan sat kodiranja 13.prosinca 2019. kroz izbornu nastavu iz informatike i hrvatskog jezika u završnjim razredima, kao i nekim odjelima prvog razreda. Programirano je na igricama: Minecraft, Flapy i Elsa i Ana.

Comments are closed.