Federalno natjecanje iz matematike

Dana 30.3.2019. u prostorijama naše škole održano je Federalno natjecanje iz matematike za škole koje rade po hrvatskom planu i programu. Nakon pozdravnih riječi naše ravnateljice koja je zaželjela dobrodošlicu svim prisutnim uslijedilo je par riječi profesora Nike Sušca ispred Udruge matematičara ‘Ruđer Bošković’ koja je organizator ovogodišnjeg Federalnog natjecanja.

“Isplati se ulagati u znanje ako mislimo graditi moderno i suvremeno društvo. Vi ovdje ste među najboljima i nadam se da ćete pokazat pravo znanje. Neće svi biti pobjednici, ali u svakom slučaju vrijedi se natjecati”, ovim je riječima Vinko Dumančić, izaslanik predsjednika FBiH zvanično otvorio natjecanje iz matematike.
Naša škola je imala čast biti domaćin te su se kroz ovaj tjedan naši profesori,učenici i osoblje pripremali kako bi škola bil spremna za subotu.
Sudjelovalo je 230 učenika srednjih škola iz raznih dijelova FBiH. Zadaci su se radili tri sata, a nakon napornog rada uslijedila je pauza za vrijeme koje su se gosti imali priliku okrijepiti i družiti s učenicima naše škole.
U četiri sata su izašli neslužbeni rezultati, a u pet sati konačno proglašenje.
Nagrađenim učenicima uz diplome su pripale i novčane nagrade.
Ispred trećih razreda naš učenik Miron Leko je osvojio prvo mjesto, a ispred četvrtih Iva Marić je osvojila prvo mjesto i Ana Stojkić treće mjesto.
Imena svih nagrađenih učenika možete naći na linku: https://www.bljesak.info/…/proglaseni-najbolji-mladi-matema…
Jako smo ponosni na ostvarene rezultate naših učenika, ali i njihovih profesora koji su ih pripremali za ovo veliko natjecanje.
Čestitamo svima koji su nagrađeni, ali i onima koji su sudjelovali i družili se s nama u Mostaru! Nadamo se da ćemo vam ostati u dobrom sjećanju. 

Comments are closed.