Božićni koncert 18.prosinca 2018.g.

U utorak 18. prosinca 2018. naša škola je organizirala svoj tradicionalni Božićni koncert. Zahvaljujući zboru Gimnazije fra Grge Martića Mostar i Recitatorskoj sekciji u Galeriji kraljice Katarine Kosača pjevalo se,  sviralo, pljeskalo i ono najvažnije, radovalo. U hladnoj noći punoj bure, naš zbor, solisti i recitatori su uspjeli unijeti toplinu u naša srca i staviti osmjehe na svačije lice. Pod vodstvom prof. Ubavke Prusina Prašo zbor je pokazao savršenu organizaciju i sklad koji prate našu školu godinama. Solisti su doveli atmosferu do usijanja svojim prekrasnim glasovima, a instrumentalni sastav, koji čine Josipa, Ivan, Luka, Marjan, Ante, Gabrijela, Karlo, Dara, Marko i Nikola, upotpunio je ugođaj svojim vještim prstima. Pod vodstvom prof. Ljiljane Herceg, voditeljice Recitatorske sekcije, Ivanka i Lana su donijele emocije na scenu i navele nas na razmišljanje.
Naše su voditeljice, Ivana Kosorčić i Mia Marinović, poželjele dobrodošlicu svima riječima “Pjesma nadahnjuje, ispunjava i uveseljava. Pjesmom širimo ljubav! Svake godine Božiću poklanjamo pjesmu. Svake godine tradicionalno pjesmu poklanjamo i vama, pjesmu spjevanu iz srca” i time najavile izvedbe koje su uslijedile.

Ivanka Naletilić, izvedbom pjesme Antuna Branka Šimića ‘Nađen Bog’, iznijela je duboke emocije na scenu i cijelu publiku natjerala na razmišljanje. Zatim nas je Ana Petrušić raspjevala i razigrala svojom solo izvedbom pjesme ‘Božić bijeli’. Evocirali smo trenutke vjere u čarobni svijet čistih ideala, koje upravo budi božićno vrijeme, pjesmom Veselka Kormana ‘Zadnja bajka, cvijet’ u izvedbi Lane Džidić. Darija Matijević i Marjan Maro Zovko su publiku raspjevali svojim solo nastupima, nakon čega je uslijedila izvedba ‘Podmoskovske večeri’ instrumentalnog sastava naše škole. Za kraj, ravnateljica Zdenka Leženić, prof. obratila se svim nazočnima i podsjetila nas da je ljubav svaka pjesma, svako dijete te da ponesemo sa sobom upravo to, ljubav i mir.
Advent je vrijeme iščekivanja Božića. Najčešće Bogu zahvaljujemo molitvama, no mi smo zahvalili pjesmom. Zasigurno su se u naša srca urezala prekrasna sjećanja na ovu večer.

Comments are closed.