Jesenski izlet drugog razreda do sjeverozapada Hrvatske

U petak 16. 11. 2018. učenici drugog razreda pod vodstvom prof. Bunoza i prof. Ćorić Džidić te ravnateljice Zdenke Leženić, prof. krenuli su na trodnevni izlet prema Lužnici. Na putu prema krajnjem odredištu napravili su stanku kako bi posjetili memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan. Nakon obilaska prostorija u kojima je taj značajni znanstvenik odrastao, pogledali su kraći dokumentarni film.

Putovanje su nastavili do glavnog odredišta, duhovno-obrazovnog centra Marijin dvor, Lužnica, gdje su odsjeli.
Iduće jutro, poslije doručka, posjetili su Zagreb,pod vodstvom vodiča. Donji dio Zagreba su obišli autobusom te se zaustavili kod Trga bana Jelačića i uspinjačom otišli do Gornjeg grada. Posjetili su Atelijer Meštrović i Katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije.
Nakon šetnje trgom i uživanja u razgledavanju Zagreba, posjetili su Interliber, međunarodni sajam knjiga, na Zagrebačkom velesajamu.
U nedjelju rano ujutro poslije doručka krenuli su prema Muzeju krapinskih neandertalaca. Nakon obilaska muzeja i gledanja poučnog filma, nastavili su vožnju uz mnogo pjesme, šala i druženja te sigurno stigli u Mostar u večernjim satima.

Comments are closed.