Dan ružičaste vrpce 2018.

Listopad je mjesec podizanja svijesti o problemu karcinoma dojke pa su povodom toga članica i predsjednica udruge Novi pogled u našoj školi održale prezentaciju maturanticama. Pod sloganom “Think pink!” poučnom i interaktivnom prezentacijom žele potaknuti mlade djevojke na samopregledavanje. Preventivnim pregledima je moguće na vrijeme otkriti karcinom dojke i tako povećati mogućnost izliječenja.
“Nekada čovjek sebe mora staviti na prvo mjesto, a stavi ga tek kada se nešto dogodi”, poručile su Tanja Goluža, prof. te Maja Mamić, predsjednica udruge Novi pogled.
Upoznale su nas s projektom koji će krenuti s realizacijom od 1.1.2019. Program će podrazumijevati mamografske preglede žena u dobi od 46 do 69 godina s područja HNŽ-a.
Vijeće učenika je izradilo ružičaste vrpce, koje su simbol borbe protiv raka dojke, a Ekološka sekcija je izradila edukativni plakat. Vrpce su se dijelile učenicima i djelatnicima Škole te dobrovoljnim prilozima prikupili značajan iznos za potrebe udruge Novi pogled.?

                      

 

Comments are closed.