Projekt: Rad u zajednici

Connecting Classrooms grupa Gimnzije fra Grge Martića pokreće projekt “Rad u zajednici” za učenike ove škole.
Ideja projekta je da u suradnji sa raznim institucijama i udrugama koje se bave socijalnim i humanitarnim radom ponudimo učenicima da na jedan dan sudjeluju u radu tih ustanova te da volontiraju na pozicijama gdje je to moguće. Svi učenici koji žele sudjelovati će pod organizacijom Connecting Classrooms grupe biti raspoređeni na aktivnosti na kojima misle da mogu najviše pomoći. Predviđeni početak projekta je za dva tjedna u trajanju od tjedan ili dva.

 Ovisno o raspoloživim sredstvima, planiran je i završni domjenak za sve sudionike, sa podjelom zahvalnica te zaključnim govorom.
Cilj ovog projekta je prvenstveno ukazati na važnost volonterskog djelovanja, koje među mladima u BiH nije na zavidnoj razini, te da upravo takve aktivnosti (u kojima se za nagradu ne dobivaju materijalne, nego one duhovne vrijednosti) dobiju veću društvenu važnost. U skladu sa tim cilj je da ovakve aktivnosti postanu tradicionalne za školu i da ih se, ukoliko rezultati budu pozitivni, sprovede i na višoj razini u gradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You must be logged in Log in »