Download zona

DOWNLOAD ZONA

Posjete

Ko je na portalu: 45 gostiju i nema prijavljenih članova

Korisni linkovi za učenje

 

Velike kolekcije edukativnih video zapisa i video predavanja:

http://www.khanacademy.org - svi predmeti

http://www.youtube.com/education - najveća baza edu. videa

 

Fizika

  • SIMULACIJE

http://surendranath.tripod.com/Applets.html

http://www.walter-fendt.de/ph14cr/

http://phet.colorado.edu/en/simulations/category/new

  • ANIMACIJE

http://www.upscale.utoronto.ca/GeneralInterest/Harrison/Flash/

 

Informatika

  • PROGRAMIRANJE

Video predavanja na hrvatskom

 

Naučite programirati u bilo kojem programskom jeziku

 

Učenje kodova za web razvoj na hrvatskom

  • OFFICE ALATI

Vježbe za word, excel i powerpoint

 

http://www.algebra.hr/ - informatičke i srodne "moderne" znanosti

 

Kemija

http://chemgeneration.com/hr/ - virtualni laboratorij

 

Povijest

http://www.conflicthistory.com/ - ineraktivna karta za proučavanje povijesnih sukoba

 

 

Prenosimo

www.skole.hr - Vijesti
  • Ulazak u svijet visokog obrazovanja jedna je od najvažnijih prekretnica u životu mladih ljudi. Kako bi budućim studentima i njihovim roditeljima, ali i široj javnosti, pružila informacije o prijelazu u sustav visokog obrazovanja, vrstama visokih učilišta i studijskih programa te važnosti akreditacije i izbora kvalitetnih studijskih programa, Agencija za znanost i visoko obrazovanje izradila je promotivni video spot.

  • Čitate li ovaj tekst zato što vas brine pati li vaš prijatelj, član obitelji ili možda vi od nekog oblika poremećaja hranjenja? Poremećaj hranjenja je ozbiljna bolest koja ima ozbiljne posljedice na fizičko i psihičko zdravlje. Slijedi opis najčešćih oblika poremećaja hranjenja i upute kako prepoznati rane znakove tog poremećaja i pomoći sebi ili bliskoj osobi. U tekstu koji slijedi saznajte i najčešće mitove vezane uz ovu bolest te kome se obratiti za pomoć.

  • Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj drugu godinu zaredom organizira skup #MladiEU2018 - veliko multimedijsko druženje više od 500 mladih srednjoškolaca iz čak 25 hrvatskih srednjih škola, koje će se istovremeno održati na četiri lokacije u Hrvatskoj: Zagrebu, Splitu, Slavonskom Brodu i Krku u petak, 11. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati.

  • Pojam tolerancija dolazi od grčke riječi tolerare, što znači podnositi. Ona podrazumijeva snošljivost i uvažavanje tuđih ideja, stavova i načina života. Biti tolerantan znači biti osviješten o različitosti u odnosu na nas same i prihvaćanje toga u svakodnevnom životu. Uz ovaj se pojam vežu i slični pojmovi kao što su stereotipi i predrasude.

  • Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini raspisala je natječaj za izbor novih stipendista. Stipendije mogu dobiti studenti koji ovog proljeća završavaju gimnaziju ili srednju školu te namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednom od hrvatskih sveučilišta.