Download zona

DOWNLOAD ZONA

Posjete

Ko je na portalu: 23 gostiju i nema prijavljenih članova

Olimpijada iz njemačkog jezika

U srijedu, 21.ožujka 2018. godine, održana je Olimpijada iz njemačkog jezika.
Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika u organizaciji je Goethe-Instituta i Bosanskohercegovačkog udruženja nastavnika njemačkog jezika,a podržali su ga i Ministarstvo obrazovanja,znanosti,kulture i športa HNŽ-a,Zavod za školstvo i Pedagoški zavod.
Naša profesorica Ivanka Nadarević Jezidžić je bila u organizaciji Olimpijade i vodila je naše učenike. Iz tri razine njemačkog jezika(A2,B1 i B2) natjecalo se 75 učenika. Među kojima su naši učenici ostvarili plasmane i rezultate vrijedne pohvale! 
Među 50 kandidata A2 kategorije značajne rezultate postigle su Lucija Karlušić i Marija Kovač.
U kategoriji B2 sudjelovalo je dvanaestero natjecatelja. Visoko na ljestvici uspjeha našle su se Sara Osmanović i Ines Miljko. 
Na razini B1 naš učenik Antonio Udundžić je osvojio 2.mjesto,dok je 1.mjesto osvojio Luka Vego.
Državno natjecanje održat će se 13.travnja u Sarajevu,a najbolji idu ovog ljeta na svjetsko natjecanje koje će se održati u Njemačkoj.

Čestitke našim učenicima i njihovim profesorima!

Prenosimo

www.skole.hr - Vijesti
  • Ulazak u svijet visokog obrazovanja jedna je od najvažnijih prekretnica u životu mladih ljudi. Kako bi budućim studentima i njihovim roditeljima, ali i široj javnosti, pružila informacije o prijelazu u sustav visokog obrazovanja, vrstama visokih učilišta i studijskih programa te važnosti akreditacije i izbora kvalitetnih studijskih programa, Agencija za znanost i visoko obrazovanje izradila je promotivni video spot.

  • Čitate li ovaj tekst zato što vas brine pati li vaš prijatelj, član obitelji ili možda vi od nekog oblika poremećaja hranjenja? Poremećaj hranjenja je ozbiljna bolest koja ima ozbiljne posljedice na fizičko i psihičko zdravlje. Slijedi opis najčešćih oblika poremećaja hranjenja i upute kako prepoznati rane znakove tog poremećaja i pomoći sebi ili bliskoj osobi. U tekstu koji slijedi saznajte i najčešće mitove vezane uz ovu bolest te kome se obratiti za pomoć.

  • Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj drugu godinu zaredom organizira skup #MladiEU2018 - veliko multimedijsko druženje više od 500 mladih srednjoškolaca iz čak 25 hrvatskih srednjih škola, koje će se istovremeno održati na četiri lokacije u Hrvatskoj: Zagrebu, Splitu, Slavonskom Brodu i Krku u petak, 11. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati.

  • Pojam tolerancija dolazi od grčke riječi tolerare, što znači podnositi. Ona podrazumijeva snošljivost i uvažavanje tuđih ideja, stavova i načina života. Biti tolerantan znači biti osviješten o različitosti u odnosu na nas same i prihvaćanje toga u svakodnevnom životu. Uz ovaj se pojam vežu i slični pojmovi kao što su stereotipi i predrasude.

  • Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini raspisala je natječaj za izbor novih stipendista. Stipendije mogu dobiti studenti koji ovog proljeća završavaju gimnaziju ili srednju školu te namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednom od hrvatskih sveučilišta.