Download zona

DOWNLOAD ZONA

Posjete

Ko je na portalu: 48 gostiju i nema prijavljenih članova

Finale Matletijade 2018.

Na Dan broja pi održano je i finale šeste „Matletijade", matematičkog kviza kojeg već tradicionalno pripremaju učenici izborne nastave matematike s profesoricom Ljiljom Drljo. Ove se godine za natjecanje prijavilo 47 ekipa ( 188 učenika) što je najbolji pokazatelj koliki je zanimanje učenika za ovaj zanimljivi kviz, osmišljen s ciljem da se matematika učenicima približi na zabavan način. Nakon nekoliko eliminacijskih krugova izdvojile su se četiri najbolja tima, tako je u borbi za treće mjesto pobjedu odnijela ekipa Frozen pobijedivši tim Popović Magdalena. U finalu su se natjecale ekipe Dolje ptico bijelaaa i Upala sinusa. Nakon napetog rješavanja zadataka pobjedu je odnijela ekipa Upala sinusa. Pobjednici, kao i svi sudionici finalne večeri dobili su i vrijedne nagrade koje su im omogućili KRAŠ, SPARK business park, teretana MO-GYM, te im se organizatori ovim putem zahvaljuju na podršci. Uz matematičko natjecanje večer je uljepšana pjesmom za koju su bili zaduženi Marjan Maro Zovko, Marin Ćubela i Jelena Krešić, kao i igrokazima u izvedbi učenika ove škole koje su izveli Ivan Ćorić,Ante Marić i Ivan Prskalo.

Prenosimo

www.skole.hr - Vijesti
  • Veliki hrvatski istraživači i pustolovi Mirko i Stevo Seljan, koji su umrli u prvoj polovici prošlog stoljeće, dobili su svoju mrežnu stranicu “Istraživanja braće Seljan”. No, prije nego vam predstavimo mrežnu stranicu kratko ćemo vas upoznati sa zanimljivostima vezanim uz braću Seljan te njihovim životnim putom ili bolje rečeno pustolovnim putem.

  • Ulazak u svijet visokog obrazovanja jedna je od najvažnijih prekretnica u životu mladih ljudi. Kako bi budućim studentima i njihovim roditeljima, ali i široj javnosti, pružila informacije o prijelazu u sustav visokog obrazovanja, vrstama visokih učilišta i studijskih programa te važnosti akreditacije i izbora kvalitetnih studijskih programa, Agencija za znanost i visoko obrazovanje izradila je promotivni video spot.

  • Čitate li ovaj tekst zato što vas brine pati li vaš prijatelj, član obitelji ili možda vi od nekog oblika poremećaja hranjenja? Poremećaj hranjenja je ozbiljna bolest koja ima ozbiljne posljedice na fizičko i psihičko zdravlje. Slijedi opis najčešćih oblika poremećaja hranjenja i upute kako prepoznati rane znakove tog poremećaja i pomoći sebi ili bliskoj osobi. U tekstu koji slijedi saznajte i najčešće mitove vezane uz ovu bolest te kome se obratiti za pomoć.

  • Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj drugu godinu zaredom organizira skup #MladiEU2018 - veliko multimedijsko druženje više od 500 mladih srednjoškolaca iz čak 25 hrvatskih srednjih škola, koje će se istovremeno održati na četiri lokacije u Hrvatskoj: Zagrebu, Splitu, Slavonskom Brodu i Krku u petak, 11. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati.

  • Pojam tolerancija dolazi od grčke riječi tolerare, što znači podnositi. Ona podrazumijeva snošljivost i uvažavanje tuđih ideja, stavova i načina života. Biti tolerantan znači biti osviješten o različitosti u odnosu na nas same i prihvaćanje toga u svakodnevnom životu. Uz ovaj se pojam vežu i slični pojmovi kao što su stereotipi i predrasude.