Download zona

DOWNLOAD ZONA

Posjete

Ko je na portalu: 5 gostiju i nema prijavljenih članova

Finale Matletijade 2018.

Na Dan broja pi održano je i finale šeste „Matletijade", matematičkog kviza kojeg već tradicionalno pripremaju učenici izborne nastave matematike s profesoricom Ljiljom Drljo. Ove se godine za natjecanje prijavilo 47 ekipa ( 188 učenika) što je najbolji pokazatelj koliki je zanimanje učenika za ovaj zanimljivi kviz, osmišljen s ciljem da se matematika učenicima približi na zabavan način. Nakon nekoliko eliminacijskih krugova izdvojile su se četiri najbolja tima, tako je u borbi za treće mjesto pobjedu odnijela ekipa Frozen pobijedivši tim Popović Magdalena. U finalu su se natjecale ekipe Dolje ptico bijelaaa i Upala sinusa. Nakon napetog rješavanja zadataka pobjedu je odnijela ekipa Upala sinusa. Pobjednici, kao i svi sudionici finalne večeri dobili su i vrijedne nagrade koje su im omogućili KRAŠ, SPARK business park, teretana MO-GYM, te im se organizatori ovim putem zahvaljuju na podršci. Uz matematičko natjecanje večer je uljepšana pjesmom za koju su bili zaduženi Marjan Maro Zovko, Marin Ćubela i Jelena Krešić, kao i igrokazima u izvedbi učenika ove škole koje su izveli Ivan Ćorić,Ante Marić i Ivan Prskalo.

Prenosimo

www.skole.hr - Vijesti
  • Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini raspisala je natječaj za izbor novih stipendista. Stipendije mogu dobiti studenti koji ovog proljeća završavaju gimnaziju ili srednju školu te namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednom od hrvatskih sveučilišta. 

  • Svi znamo da su vještine efikasna upravljanja osobnim financijama važne za uspjeh pojedinca. Donosimo informacije o novcu koje su bitne za srednjoškolce.

  • Svakodnevni odlazak u školu učenicima nosi mnoga pitanja, između ostalog se pitamo „Što obući za školu?“. Iako nam se naizgled čini kako se ovim pitanjem bave samo djevojčice, riječ je o temi koja već neko vrijeme potiče žustre rasprave. O istoj raspravljaju ne samo roditelji i djeca, profesori i ravnatelji, nego i brojni hrvatski dizajneri odjeće. Dok su jedni mišljenja kako bi današnji školarci trebali nositi uniforme, drugi se oštro protive tome i zagovaraju model prema kojem djeca u školu nose one odjevne predmete koje najviše vole.

  • U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica po prvi će se puta održati „Filozofski café“, radionica za srednjoškolce. Radionica će se održati u subotu, 3. veljače 2018. godine, u sobi za sastanke na 1. katu Knjižnice pod voditeljstvom profesorice Sanje Suton, a u suradnji s obrtom Mudro drvo. Filozofski je café oblik filozofske prakse koja potiče i promiče vlastito i javno, slobodno, kritičko i kreativno mišljenje.

  • Prost, izopačen i razoran – takvim je bijela Amerika u početku smatrala rock'n'roll. Međutim, duboko ukorijenjena u povijest, nova se glazba pojavila da bi se održala, te nije postala tek trendom koji se olako odbacuje, što su pokazala i desetljeća koja su uslijedila.